życie bez glutenu
Czasem skorzystanie z rad dietetyka to najlepsze rozwiązanie. Czemu? Albowiem na świecie pojawia się dużo mitów, które dotyczą jedzenia. Chociażby mit dotyczący glutenu. Wiele osób twierdzi, że gluten jest szkodliwy. Owszem, jest – kłopot polega na tym, że tylko dla co niektórych ludzi. Artykuły mleczne także są wrogie dla alergików. Wobec tego przed zmianami żywieniowymi trzeba zwrócić się po radę do dietetyka, który zaleca rozmaite testy i sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do specjalisty w dziedzinie odchudzania, albowiem nie pragną się przyznać że posiadają dowolny kłopot. Sami wybieramy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda i, że błyskawicznie zdobędziemy ładną i szczupłą figurę. Tymczasem prawda bywa zupełnie inna i nagminnie nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie funkcjonuje bądź po prostu nie posiadamy siły na to, aby stosować ją tak długo jak jest napisane w jej założeniach. Największym błędem jest stosowanie paru typów diet, jedna po drugiej oraz przerywanie ich po niedługim czasie i wracanie do starych nawyków żywieniowych. Z jakiej przyczyny? Albowiem organizm zaczyna przyzwyczajać się do tego, że słuszna ilość jedzenia zostaje mu zabrana, nie daje mu się kalorii w takiej liczbie jakby pożądał oraz zaczyna się chronić kiedy tylko jest ich mniej. z glutenem Ta ochrona skutkuje kolosalnym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co zjemy będzie się odkładało w organizmie ludzkim, przede wszystkim, jeżeli nagle zjemy nazbyt mnóstwo. To fundamentalny błąd odchudzających się, poprawniej więc rozpocząć jedną długotrwałą dietę ale nie przekształcać jej.
Zobacz filmik